Ai Grija de Intimitatea Ta Perineul “Muschiul Feminitatii”


Ai Grija de Intimitatea Ta  Perineul “Muschiul Feminitatii” picture

Pentru multe dintre femei, perineul sau “muschiul feminitatii” este asociat cu momentul nasterii si cu ceea ce se poate intampla cu el la o nastere naturala. Da, este unul dintre primele momente din viata cand femeia ”constientizeaza “ existenta perineului.

Rolul perineului in viata intima a unei femei este foarte important, de el fiind strans legata atat sanatatea urogenitala, cat si relatia intima de cuplu.
Perineul poate fi afectat de sarcina prin schimbarile pe care le sufera datorita modificarilor hormonale din aceastra perioada. De aceea, un program de tonifiere in sacina poate asigura intr-un procent f mare o nastere cu perineul intact. Retonifierea lui dupa nastere este deasemena foarte importanta, pentru ca ea pune bazele unei sanatati urogenitale pe termen lung ( vezi incontinenta urinara, ptoza organelor genitale), ca si a unei vieti intime fara probleme.
Perineul mai poate fi afectat si de schimbarile hormonale care afecteaza femeia la menopauza . Solutia imediata inainte de a lua decizia unei operatii, dar si dupa efectuarea ei, pentru o reusita 100%, este legata si de tonifierea lui.

Metodele folosite pot fi cele clasice deja cunoscute, cum ar fi exercitiile Kegel, dar si cele modern, cum ar fi Metoda Epi-No www.epi-no.ro.

In fapt, epi-no are la baza o traditie africana “tartacutele kalabash”, vecehe de mai multe sute de ani, care in timp si-a dovedit eficienta excelenta atat in tonifierea si pregatirea perineului pentru nastere, cat si in re-tonifierea lui dupa nastere, operatii in zona urogenitala, sau la menopauza.

Un program Epi-No cu o durata de 6 luni poate ajuta la refacerea totala a perineului si tonusului muschilor profunzi ai vaginului, care sunt implicati in relatia intima.